Anuna De Wever haalt hard uit naar bekende Vlaming: “Die heeft het nog altijd niet begrepen”
PMN
Anuna De Wever haalt hard uit naar bekende Vlaming: “Die heeft het nog altijd niet begrepen”
Foto: Instagram

Anuna De Wever is blij dat de regering de raad van de experten opvolgt als het gaat over het coronavirus. Maar ze is ook niet te spreken over een bekende Vlaming.

Anuna De Wever is boos op Tom Waes. Kijk, ik besef dat het klimaat nu niet de eerste prioriteit is, maar velen denken toch na”, zegt Anuna De Wever in Dag Allemaal. “Ze vinden het leuk dat ze nu een rustiger leven leiden en ze meer tijd kunnen besteden aan hun gezin.” 

“Als ik dan Tom Waes hoor zeggen hoe jammer hij het vindt dat hij deze zomer niet de hele wereld kan rondvliegen, denk ik: die heeft het nog altijd niet begrepen.”

Hittegolven
Anuna De Wever heeft dezelfde waarschuwing als Greta Thunberg. “Als Greta zegt dat ons huis in brand staat, is dat niet overdreven. Over tien jaar is het onomkeerbaar en volgt de ene hittegolf op de andere. Over enkele jaren krijgen we hittegolven die mensen in zes uur kunnen doden.”

“Ik heb dit gesprek ook gehad met Frans Timmermans van de Europese Commissie. Hij zei dat ik meer vertrouwen moet hebben in de technologische vooruitgang. Maar er komt heus geen grote CO -stofzuiger die alle problemen even wegneemt. Ik ben zelf in het Amazonewoud geweest en heb het met eigen ogen gezien: de mensen in het zuiden dragen de grootste gevolgen."

Volg ons nu ook op Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.