Drama voor gezin van prins Laurent: prinses Claire lijdt aan slepende ziekte en kreeg ook corona
 Drama voor gezin van prins Laurent: prinses Claire lijdt aan slepende ziekte en kreeg ook corona
Foto: Photonews

Het gezin van prins Laurent heeft een rampzalig half jaar achter de rug. Dat heeft de prins verteld tegen de redactie van Het Nieuwsblad. “Mijn vrouw Claire werd zwaar ziek, een slepende ziekte zoals dat heet, en daarbovenop kreeg ze corona”, zegt Laurent.

“Het is heel zwaar voor ons. Ik moet goed voor mijn vrouw zorgen nu”, vertelt prins Laurent bezorgd aan de telefoon. “Zes maanden geleden werd ons gezin getroffen doordat mijn vrouw Claire zwaar ziek werd, een slepende ziekte zoals dat heet. Daarbovenop liep ze in maart ook corona op.”

De twee aandoeningen van Claire zijn levensbedreigend, en zeker in combinatie. “Dat komt omdat het immuunsysteem van mijn vrouw fel verzwakt is. Maar door de goede zorgen van de specialisten Marc Van Ranst en Michel Lambert is alvast het coronavirus nu toch verslagen.”

Met de slepende ziekte gaat het ook enigszins de goede kant op. “De kwaal werd in een vroeg stadium ontdekt. De behandeling is voorbij, we moeten afwachten nu en hopen dat het goedkomt. Ik hoop het zo.”

Zelf moet prins Laurent ook heel erg opletten voor het coronavirus. “Ik heb heel fragiele longen en astma, sinds ik in 2014 een zware longontsteking opgelopen heb. Ik hoest altijd en behoor tot een risicogroep, maar mijn coronatest was negatief.”

Hoe het coronavirus zijn gezin is binnengedrongen, weet Laurent niet. “Het is ons een raadsel, want wij hebben de raadgevingen van viroloog Van Ranst en dokter Lambert van in het begin heel stipt opgevolgd. Maar dat virus raakt blijkbaar overal waar het wil komen.”

“We moeten nog heel veel over corona leren om het de baas te kunnen. De stem van de wetenschap is belangrijk om de besmetting door het virus tegen te gaan. Zo klein en toch zo vernietigend, het is onvoorstelbaar.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.