Véronique De Kock zeer streng voor haar ouders in deze coronacrisis: “Ik word daar echt ambetant van”
Véronique De Kock zeer streng voor haar ouders in deze coronacrisis: “Ik word daar echt ambetant van”
Foto: Photonews

Véronique De Kock maakt zich zorgen om haar ouders. Gezien hun leeftijd behoren zij tot de risicogroep voor het coronavirus.

“Ik heb papa en mama verplicht thuis te blijven en niet uit hun kot te gaan, en ze houden zich daar redelijk consequent aan”, vertelt Véronique De Kock in Story. “Eén keer per week ga ik achterin hun tuin wel eens staan zwaaien en converseren we vanop afstand. Handig is dat niet, maar bon, ça marche. Gelukkig heb ik zo’n app ontdekt, Houseparty, waarmee je videogesprekken kunt voeren. En dat is altijd wel gezellig.”

Véroniques mama Nicole staat nochtans te popelen om haar dochter in de winkel te helpen bij de webshop. Hulp die Véronique goed zou kunnen gebruiken, want haar webshop met kleding en accessoires draait overuren. “Het is enorm hectisch op dit moment. Maar ik wil echt geen risico’s nemen. Pas op, ik moet ons mami echt dwingen om thuis te blijven, dat is heel erg. Zij is de madame van de winkel, hé, ze voelt zich daar in haar nopjes.”

In Die Huis vertelde Véronique eens dat ze heel protectionistisch en overbeschermd werd opgevoed door haar ouders, maar vandaag zijn de rollen duidelijk omgedraaid. “Nu mijn ouders een zekere leeftijd hebben, is dat inderdaad aan het switchen. Nu ben ik degene die zich zorgen maakt om hén!" aldus Véronique. "Echt waar. Ik wil absoluut dat die binnenblijven, want Covid-19 is toch vooral voor ouderen gevaarlijk. Ik word echt ambetant als papi weer naar de winkel of de bank is gegaan."

“Ik snap wel dat mijn ouders niet graag de hele tijd tussen vier muren zitten. Maar ze moeten het niet gaan zoeken. Mijn gezin en ik houden ons trouwens ook heel consequent aan de maatregelen. Wij zien echt niémand, wij leven helemaal binnen onze eigen koker.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.