Danny Fabry krijgt hartbrekende boodschap van zijn 100-jarige moeder via de telefoon: “Ze krijgt het mentaal moeilijk"
Danny Fabry krijgt hartbrekende boodschap van zijn 100-jarige moeder via de telefoon: “Ze krijgt het mentaal moeilijk"
Foto: Photonews

Danny Fabry maakt zich heel veel zorgen over zijn 100-jarige moeder. “Ik heb zoveel schrik dat ze net nu zou sterven…”, zegt de zanger in Primo.

“Opgesloten in mijn kamertje, ben ik daarvoor 100 jaar moeten worden?” Deze hartbrekende boodschap kreeg Danny Fabry onlangs via de telefoon van zijn moeder die in een woonzorgcentrum verblijft. De zanger maakt zich erg veel zorgen om zijn moeder, die hij door de lockdownmaatregelen niet meer mag bezoeken.

“Ik heb mama al anderhalve maand niet meer gezien. Ik bel elke ochtend en namiddag, en voel dat het mentaal erg zwaar wordt. Mijn moeder is nog scherp van geest en beseft goed wat er gaande is. Enkele weken geleden kon ze nog eens door de gang wandelen, nu mag ze enkel nog in haar deuropening zitten”, vertel Danny Fabry. “Ik heb ook zoveel schrik dat ze net nu zou sterven en ik haar niet meer zou kunnen zien.”

Toch heeft Danny begrip voor de maatregelen. “Die zijn zeker een goede zaak. In het woonzorgcentrum waar mama zit, zijn tot nu twee mensen overleden. Als je dat vergelijkt met sommige andere rusthuizen… Maar het duurt intussen toch lang hé. De eenzaamheid begint te knagen. Ik bel wel vaak, maar ze begint het mentaal moeilijk te krijgen.”

Ook Moederdag zal de zanger vanop afstand moeten vieren. “Dat valt me zwaar. Normaal ga ik mama altijd ophalen en maakt mijn vrouw Georgette haar lievelingsgerechten klaar: mosselen of een malse steak. Ik denk dat ik haar dit jaar een mooi boeket bloemen ga opsturen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.