Thuis wil heel snel terug hervatten: "Als het meezit, herstarten we al vanaf dan"
PMN
Thuis wil heel snel terug hervatten: "Als het meezit, herstarten we al vanaf dan"
Foto: VRT/Thuis

Achter de schermen wordt bij 'Thuis' alles in het werk gesteld om de opnames opnieuw te kunnen hervatten. En dat zou wel eens heel snel kunnen gebeuren.

De deuren van de opnamestudio's gaan deze week weer open. Er zullen volop testafleveringen gemaakt worden en er zal rekening gehouden worden met het behoud van 1,5 meter afstand. "De scènes werden hiervoor herschreven en we gaan ook speciale cameratechnieken gebruiken, waardoor de kijker de indruk krijgt dat hij toch dichtbij staat. Massascènes worden voorlopig geschrapt. Onze cameramensen krijgen ook wanden in plexi om zich heen. Na de opnames en montage bekijken we het resultaat", legt producer Hans Roggen uit in Het Laatste Nieuws.

Als het meezit kan Thuis al vanaf volgende week herstarten. "Dan gaan we eerst alle scenario's herschrijven, zodat ze voldoen aan de voorschriften. In juni zouden we dan opnieuw kunnen beginnen op te nemen om na de zomer weer op antenne te komen. We zullen onze bevindingen trouwens delen met de hele Vlaamse fictiesector. Dus ook met onze collega's van 'Familie'."

Meer nieuws

Meer nieuws

.