Marc Van Ranst heeft dringende oproep: “Gebruik je verstand en doe dat niet want het heeft geen zin”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Marc Van Ranst heeft een dringende oproep gedaan. De viroloog roept iedereen op om zijn gezond verstand te gebruiken.

Vanaf maandag mogen alle bedrijven weer openen. Het betekent ook opnieuw dat er meer woon - werkverkeer zal zijn. “We gaan naar een situatie gaan waar controle door de politie moeilijker en moeilijker zal worden”, zegt Marc Van Ranst bij VTM-Nieuws. “Er gaan steeds meer redenen komen om ons te verplaatsen.”

“Op een bepaalde moment, maar dat is nu nog niet, gaat het moeilijk worden om alleen essentiële verplaatsingen te maken. Dan ligt de verantwoordelijk nog meer dan nu bij alle mensen. Het is afstand houden blijft heel belangrijk en nodig.”

“In sommige mensen ben ik écht ontgoocheld, maar over het algemeen heeft de bevolking deze gezondheidscrisis met bijzonder veel verantwoordelijkheidszin aangepakt. Ik ben er zeker van dat ze dit ook in de toekomst blijven doen.”

We komen nu in een nieuwe fase. De komende twee weken treedt de eerste fases van het exitplan in werking. “Voor de komende week ben ik er wel gerust in. Ik maak mij weinig zorgen om die eerste fase. Voor de heropening van de winkels gaan we er moeten opletten dat we niet meteen de eerste dag al die winkels gaan bestormen. Dat heeft totaal geen zin en gaan we ook verhinderen. Gebruik je gezond verstand en als het te druk is, keer dan op een ander moment terug. De tweede fase zal toch bang afwachten zijn.”

Volg ons nu ook Instagram!