VTM

Tom Dice en Kato hebben boodschap voor André Hazes in ‘Liefde Voor Muziek’: “Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest”

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Maandag is er een nieuwe aflevering van ‘Liefde Voor Muziek’. Dan staan de nummers van Tom Dice en Kato Callebaut centraal. Samen vormen ze ‘The Starlings’.

In 2019 brachten ze het nummer ‘Mine’ uit. Het is net dat nummer dat André Hazes gaat coveren. “Dat is ons baby’tje dus het betekent heel veel voor ons, al willen we je daarmee geen stress geven”, lachen Tom en Kato. En ook voor André is het spannend. “Nog nooit in mijn leven heb ik zo laag gezongen als ik nu ga doen, dus ik ben heel zenuwachtig”, zegt André. Kunnen de lage noten van André de anderen bekoren? 

Gene Thomas neemt een klepper uit Toms carrière voor zijn rekening: Me and My Guitar. Met dit nummer vertegenwoordigde Tom België op het Eurovisiesongfestival van 2010 en eindigde hij op de zesde plaats. Hoewel Gene zijn cover Mij en M’n Gitaar al eerder losliet op de wereld, is het deze keer vooral uitkijken naar de reactie van de twee tortelduifjes op deze versie.

In 2011 bracht Tom het nummer Il Nous Faut uit, samen met de Franse zangeres Elisa Tovati. De single groeide uit tot een megahit: nummer 1 in Vlaanderen en ook in Frankrijk belandde het in de top 5. Regi covert deze hit en haalt daarvoor zijn gouden duo Jake Reese & OT nog eens boven. De twee mogen deze keer niet alleen hun zangtalent, maar ook hun beste Frans laten horen. Peter van Mama’s Jasje is alvast fan: “Ik ben geen danser maar hier zou ik wel een move’ke op kunnen doen!”

Ook Peter van Mama’s Jasje neemt een hit van Tom onder handen. Zoals gebruikelijk, zette hij ook deze hit volledig naar zijn hand: “Ik heb naar de titels van de platen gekeken en er was één titel waar ik meteen een heel verhaal aan kon plakken: Utopia. Ik heb een verhaal geschreven over een man die wil vertrekken naar Utopia. Hij wil zijn vrouw meenemen maar er zijn twijfels...”, legt Peter uit.

(Lees verder onder de foto)Karen kiest dan weer voor een nummer uit Kato’s repertoire en niet zomaar één. Ze kiest voor The Joker, de eerste single van Kato. Voor deze performance heeft Karen meer stress dan ooit: “Ik ben echt aan het doodgaan!” En ook Sean kiest voor een nummer van Kato: Flamingo. Dat is meteen ook het lievelingsnummer van haar wederhelft Tom: “Als ik apart zou hebben meegedaan en Kato ook apart, dan zou ik ook dat nummer hebben gekozen”, zegt Tom. Hoewel Sean de afgelopen weken vaak ‘James Bond-versies’ bracht, gaat hij deze week een heel andere toer op… 

Om de avond in stijl af te sluiten, kruipen Tom en Kato zelf achter de piano en gitaar. Dat doen ze - tegen alle verwachtingen in - met een nummer over bedrog: Dancing in The Dark van Bruce Springsteen. “We hebben dit gekozen omdat vooral Tom gigantische fan is van Bruce.”

Liefde Voor Muziek, VTM, maandag om 20.35 uur