Marc Van Ranst is er niet gerust in: “Ik heb schrik en hoop dat mensen hun gezond verstand gebruiken”
PMN
Marc Van Ranst is er niet gerust in: “Ik heb schrik en hoop dat mensen hun gezond verstand gebruiken”
Foto: Photonews

In China mogen op bepaalde plaatsen de clubs langzaam weer hun deuren openen. Bij ons is dit nog ver weg.

Vanaf maandag gaan in ons land alle bedrijven weer open. “Ik denk dat het volgende week allemaal nog wel gaat meevallen”, licht Marc Van Ranst toe bij Studio Brussel. “Op die bedrijven zelf zijn er meer dan voldoende maatregelen genomen dat fysieke afstand kan. Openbaar vervoer zal niet massaal gebruikt worden en er zijn de mondmaskers. Ik hoop dat er geen overvolle trein - tram of bussen zijn.”

“Ik heb meer schrik voor het moment dat alle winkels in die drukke winkelstraten weer open gaan. Ik hoop dat iedereen zijn verstand zal gebruiken. Wacht de eerste dagen wat af dat er geen rush komt op die winkels. Ga ook niet met de hele familie maar alleen. Als je echt geen afstand kan houden, gebruik dan een mondmasker.”

Het wordt voor mensen steeds moeilijker om de coronamaatregelen strikt op te volgen. “Ik denk dat dat normaal is”, gaat Van Ranst verder. “Deze maatregelen verschillende maanden aan één stuk volhouden, dat is niet makkelijk. We moeten er wel met z’n allen voor zorgen dat we geen nieuwe piek krijgen. Dan plaats je het land opnieuw in lockdown en dan zal het pas heel moeilijk zijn. We moeten stapje voor stapje terugkeren naar ons normaal leven.”

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.