Frank Deboosere waarschuwt voor straks: “Het kan fel worden en ook rukwinden tot 80 km/u mogelijk”
PMN
Frank Deboosere waarschuwt voor straks: “Het kan fel worden en ook rukwinden tot 80 km/u mogelijk”
Foto: Photonews

We kregen vandaag toch nog veel de zon te zien. Het is wel zo dat het weer vanavond wel iets zal zijn om in het oog te houden.

“Iedere druppel water meer dan welkom. Er zijn ook stapelwolken aanwezig en die kunnen uitmonden in felle onweersbuien. Er zijn ook rukwinden mogelijk tot 80 km/u”, waarschuwt weerman Frank Deboosere bij Radio 2.

“Volgende nacht gaat de buienmachine even op pauze staan, maar morgen komt die machine weer op gang. Vanaf de voormiddag kunnen er al buien vallen met een donderslag. Al zullen er ook droge momenten zijn met wind. Het wordt 15 graden. “

Opnieuw kurkdroog
“Dat verandert zaterdag niet. In de loop van de namiddag zou het wel droger worden vanuit de kust met extra opklaringen. Er staat nog altijd vrij veel wind. Het wordt ook de meest frisse dag van de week met 14 graden. Vanaf zondag is het gedaan met de regen, al kan er nog altijd wel een plaatselijk buitje vallen.”

“Dat is ook zo voor maandag. Dan krijgen we 16 graden. Dinsdag blijft het droog met brede opklaringen en 15 graden. Woensdag en donderdag krijgen we terug vrij zonnig weer met temperaturen richting 20 graden en wordt het weer kurkdroog. We krijgen vanaf dan terug zacht en droog lenteweer.”

Volg ons nu ook op Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.