Temperaturen nemen een forse duik, maar vanaf dan wordt het opnieuw zachter
Temperaturen nemen een forse duik, maar vanaf dan wordt het opnieuw zachter
Foto: Foter

De komende dagen verandert het weer nauwelijks. Het blijft bewolkt met kans op buien die eventueel onweerachtig kunnen zijn. Zaterdag wordt het gevoelig frisser. De temperaturen zouden die dag niet hoger klimmen dan 13 graden.

“Vannacht trekken twee regenzones van west naar oost over het land. Tussenin zit er een droge periode. Er is vannacht ook vrij veel wind, met rukwinden tot 65 kilometer per uur. De minima halen in Vlaanderen zo’n 8 graden", zegt Frank Deboosere op Radio 2.

“Donderdag blijft die tweede regenzone nog eventjes haperen boven Limburg en de Ardennen. In de loop van de dag is er opnieuw een droge periode met wat opklaringen. Er staat veel wind uit zuidelijke richting. We halen 16 graden. Op het einde van de dag krijgen ze in het westen van het land opnieuw een reeks buien. Dat is ook het geval in de nacht van donderdag op vrijdag. De rukwinden bereiken tijdens die buien 70 tot 80 kilometer per uur. Er is die nacht ook kans op onweer.”

“Ook vrijdag en zaterdag is er vrij veel wind. De temperaturen moeten inleveren. Vrijdag krijgen we nog 15 graden, met een aantal buien van west naar oost. Ook zaterdag zijn er buien, vooral dan voor de middag, en eventueel met onweer. Zaterdag is met 13 graden de meest frisse dag van allemaal. Daarna wordt het opnieuw zachter. Zondag halen we al 17 graden. Er is ook minder wind en het zou droog zijn met opklaringen.”

“Over volgende week bestaat nog veel onzekerheid, maar het zou wel opnieuw zachter worden met temperaturen rond 20 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.