VTM

Dader van treinaanranding geïdentificeerd dankzij de kijkers van ‘Faroek’: “Trots dat we kunnen helpen, maar het is onze plicht”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
In het opsporingsmagazine ‘Faroek’ meldde journalist Faroek özgünes dinsdagavond dat een belangrijke zedenzaak is opgelost dankzij zijn kijkers. De man die vorig jaar een tiener aanrandde op een trein werd herkend op de camerabeelden. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws.

Begin maart vertelde een 18-jarige student in 'Faroek' hoe hij in een lege trein werd aangerand door een onbekende man. Die probeerde hem eerst te verkrachten, maar toen dat niet lukte, begon hij op de stoel naast de jongen te masturberen. Dat gebeurde op 3 oktober 2019.

De twee namen de trein in de luchthaven van Zaventem. Dankzij de verspreiding van de camerabeelden werd de dader geïdentificeerd, vertelde Faroek Özgünes gisteren in zijn opsporingsmagazine op VTM.

"De man blijkt uiteindelijk al in de gevangenis te zitten voor andere feiten, geen zedenfeiten", aldus Faroek in Het Laatste Nieuws. "De politie zal hem binnenkort verhoren over de aanranding op de student in Zaventem."

De kracht van het programma zijn de kijkers, vindt Özgünes. "In 42% van de gevallen wordt de opsporingsvraag beantwoord. Dat wil zeggen dat er bijna in de helft van de cases bruikbare tips binnenkomen over de identiteit, woonplaats of het strafblad van de dader. Daar zijn we trots op, maar het is vooral onze plicht."