Karen Damen over haar zoon Sky: “Ik heb hem zelfs aan zijn lief geholpen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen weekend gaf Karen Damen een openhartig interview in Het Laatste Nieuws. Daarin vertelde ze onder andere over haar zoon Sky (10).

Vorige week zijn voor Sky de online lessen weer begonnen. Karen is allesbehalve een strenge een juf, zegt ze. “Sky heeft die lessen nodig, want hij heeft weinig zelfdiscipline, net als ik. Bij de taken die hij voor de paasvakantie kreeg, zei hij: 'Mama, straks.' Waarop ik dan zei: 'Ja, da's goed.' Maar 's avonds was het dan te laat en zei ik: 'We doen het morgen wel.' En zo bleven we het uitstellen”, vertelt Karen in het Laatste Nieuws.

Sky is blij dat zijn mama er nu altijd is. Volgens Karen is Sky het schoolvoorbeeld van een mama’s kindje. “Ik verwen hem ook. Drie keer zeg ik dat hij geen koekje mag, maar de vierde keer zeg ik: 'Och, pak het.' En dan is het van: 'Oh, mama, ik hou van jou, je bent de liefste familie van de hele wereld'.”

Sky is nog maar, en toch heeft Karen de indruk dat hij nu al pubert. "Als hij boos wordt, zegt hij nadien: 'Ik ben niet boos op jullie, wel op mezelf omdat ik snel boos word'. Bij zo'n praat denk ik: 'How jong, gij zijt nog maar tien!' Hetzelfde met zijn liefje. De meeste jongens van tien zijn daar niet mee bezig of willen daar niet over praten, maar voor hem is dat de normaalste zaak van de wereld. Hij belt ermee en praat al over hoe ze later gaan samenwonen."

"Ik heb hem zelfs aan zijn lief geholpen!”, zegt Karen. “Hij had tijdens zijn communie in de kerk een meisje van een andere school gezien en vroeg me of ik kon uitzoeken wie dat was. Hij zou mij alles vertellen, denk ik, al hoeft dat niet - zeker wanneer hij begint te puberen. Ik blijf zijn mama, ik ga niet proberen zijn vriendin te zijn."