Paul Severs krijgt mooi eerbetoon van zijn zoon Christophe: “Het is prachtig, mijn vader zou geblonken hebben van fierheid”
Paul Severs krijgt mooi eerbetoon van zijn zoon Christophe: “Het is prachtig, mijn vader zou geblonken hebben van fierheid”
Foto: Photonews

Een jaar na de dood van zijn vader Paul heeft Christophe Severs de single ‘Van vooraf aan’ uit. Christophe schreef z’n nummer samen met zangeres Nina Butera. Zij zingt het ook in, met duetpartner White Bird.

“Ik schreef ‘Van vooraf aan’ samen met zangeres Nina Butera vlak na de dood van papa”, vertelt Christophe Severs in Dag Allemaal. “Dat het nu pas wordt uitgebracht, komt doordat ik lang heb gezocht naar een geschikte duetpartner voor Nina.” En die vond Christophe uiteindelijk in White Bird. “Hij scoorde al enkele radiohits en nam deel aan ‘The Voice’ en ‘Eurosong’. Bert heeft een mooie korrel in zijn stem.”

“Ik vind deze single echt een topper”, pikt Christophe weer in. “Een droevige plaat, dat wel, maar de max. Toen Nina en ik het schreven, zat het verdriet om m’n vader nog erg diep. Ook zij heeft enorm afgezien van papa’s overlijden.”

“En toch gaat de song niet over Pauls veel te vroege dood”, zegt Nina. “Het gaat over een relatie die stilaan kapotgaat. Gemis staat wel centraal, dus toen we het schreven, dachten we allebei vooral aan Paul. Ik ben er honderd procent zeker van dat hij het een prachtig lied zou hebben gevonden.” “Ik zal het anders uitdrukken: mijn vader zou geblonken hebben van fierheid!”, aldus Christophe.

Christophe vond voor zijn single inspiratie bij zijn vader Paul. “Hij was vooral een gitarist”, zegt Christophe, “en kon maar enkele liedjes spelen op de piano. Als hij dan achter zijn piano ging zitten, speelde hij vooral ‘Love Story’, het themanummer van de gelijknamige film uit 1970 .”

“Nu pas heb ik ontdekt dat de single die ik net uit heb, daar verrassend veel op lijkt. Dat lied zit in m’n onderbewustzijn. ‘Van vooraf aan’ is het bewijs dat mijn vader me ook na z’n dood blijft inspireren. Fans zullen wel horen dat er flarden tekst uit liedjes van mijn pa in zitten. Maar ’t is geen plagiaat, hoor. Ik vind het prachtig, het mooiste wat ik ooit heb gemaakt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.