Walter De Donder maakt zich grote zorgen over zijn dochter: “Een gevaarlijke situatie”
Walter De Donder maakt zich grote zorgen over zijn dochter: “Een gevaarlijke situatie”
Foto: Photonews

Half mei mogen de schoolpoorten terug open. Veel ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen. Bij Walter De Donder is dat niet anders. Hij is naast acteur en burgemeester van Affligem ook vader een tienerdochter, Julie (16).

“Al die kinderen die terug naar school gaan, dat wordt een gevaarlijke situatie”, reageert Walter De Donder in Dag Allemaal. “Veel ouders - ik ook - zijn ongerust, want het virus is nog lang niet onder controle.”

Voor Walter zijn het als burgmeester erg drukke tijden. “Iedereen stelt mij vragen”, zegt hij. “De bevolking, handelaars, verenigingen, mijn administratie. Ik ben ook voorzitter van ’n intercommunale waar 35 gemeenten bij aangesloten zijn. Mondmaskers kopen, ’n schakelzorgcentrum oprichten... Ik heb als burgemeester al kalmere periodes beleefd.”

Walter heeft dan ook weinig tijd om zich met het schoolwerk van zijn dochter bezig te houden. “Maar zij is zeer zelfstandig en gedisciplineerd”, zegt hij. “Het gaat haast vanzelf. Bovendien kan ik wat haar studies betreft weinig meerwaarde bieden, moet ik toegeven. Ik denk dat ouders dat alleen kunnen op niveau van het lager onderwijs.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.