Marijn Devalck ziet 'De Kampioenen’ zonder Johny Voners echt niet zitten: “Ik kan het echt niet, voortdoen zonder hem”
Marijn Devalck ziet 'De Kampioenen’ zonder Johny Voners echt niet zitten: “Ik kan het echt niet, voortdoen zonder hem”
Foto: Photonews

Anderhalve maand na het overlijden van Johny Voners heerst er veel onzekerheid rond F.C. De Kampioenen. “Zoals altijd zal de meerderheid beslissen of de nieuwe tv-reeks er nog komt”, klinkt het bij enkele acteurs in Dag Allemaal. “Dan zal het toch zonder mij zijn”, reageert Marijn Devalck op zijn beurt.

“Het klopt dat in het verleden altijd de meerderheid van de groep z’n zin kreeg”, zegt Marijn Devalck in Dag Allemaal. “Maar dat zal nu toch niet meer waar zijn. Ik kan me écht niet voorstellen dat ze gaan voortdoen als er enkelen zijn voor wie dat véél te emotioneel ligt.”

En daar is Marijn dus één van. “En met mij nog velen, als ik zo’n beetje de teneur volg in ons WhatsApp-groepje. Ik had ook veel contact met Danni (Heylen, red.) de jongste weken, zij denkt er net zo over.”

"Ik zou het niet kunnen, voortdoen zonder hem"

“DDT die vertrekt, of Oscar Crucke, dat zagen we aankomen. En dat konden we op één of andere manier in het verhaal verwerken. Zelfs toen Walter Michiels ons verliet, was dat op een aanvaardbare manier in het scenario te schrijven. We hebben daar toen ook van afgezien, maar in het Kampioenenverhaal wrong dat niet.”

Met Johny (‘Xavier’) kan je niet hetzelfde doen, vindt Marijn. “Absoluut niet”, klinkt het fel. “We hebben Johny moeten afstaan, hé. Ik zou het echt niet kunnen, voortdoen zonder hem. Ach, ik keek er nochtans wel naar uit om die reeks te doen, hoor, mét een genezen Johny. Maar nu? Nee, echt niet.”

Herhalingen

Als het aan Marijn ligt, bestaan de Kampioenen voortaan enkel nog in herhalingen. “Met herhalingen doe je niets verkeerd, hé. En de fans blijven er ook in geïnteresseerd. Zo zijn we zeker dat Johny niet vergeten wordt. Voor mezelf maak ik me daar alleszins geen zorgen om. Ik ga Johny pas vergeten als ik zelf dood ben.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.