Na 50 jaar op het podium blikt Salim Seghers terug: "Ik heb de beginjaren meegemaakt"
WVDS
Na 50 jaar op het podium blikt Salim Seghers terug: "Ik heb de beginjaren meegemaakt"
Foto: Salim Seghers

Salim Seghers staat al 50 jaar op het podium en leeft van het applaus en enthousiasme van zijn fans. Doorheen de jaren zag hij de manier van optreden en het promoten van liedjes enorm veranderen.

De manier waarop je je liedje op de radio moet krijgen is enorm veranderd. “Ik heb de beginjaren meegemaakt. Toen waren er nog vijf BRT-radio’s en je mocht op elke regionale radio je CD gaan afgeven. Daarnaast waren er nog drie à vier producers die naar je liedje konden luisteren. Binnen de maand had je je liedje al gehoord op de verschillende radiozenders."

"Die tijd is voorbij", vertelt Salim Seghers in gesprek met Showbizz24. "Nu moet je een nieuwe single precies naar de ‘Raad van Wijzen’ in Brussel sturen en afwachten wat zij ervan vinden.”

De entourage van zangers en zangeressen wordt tegenwoordig ook anders ingevuld. “Artiesten van nu hebben op een optreden allemaal een manager bij en een technieker. Wij hadden vroeger een orkest bij en je speelde vier uur en je deed twee optredens met je eigen muzikanten.”

Salim Seghers denkt ook met veel heimwee terug aan de periode van het populaire muziekprogramma voor Vlaamse artiesten. “Tien Om te Zien was schitterend voor alle Vlaamse artiesten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.