Lockdown begint door te wegen op Salim Seghers: “Nog nooit één week stilgelegen in 50 jaar”
RMN
Lockdown begint door te wegen op Salim Seghers: “Nog nooit één week stilgelegen in 50 jaar”
Foto: Salim Seghers

Salim Seghers draait al 50 jaar mee in de muziekwereld en heeft een mooie carrière uitgebouwd. Zoals alle andere artiesten zit hij ook nu thuis in afwachting dat de maatregelen zullen versoepelen.

De lockdown geeft Salim toch wel enige frustratie. “Ik vind het echt niet leuk. In mijn hele carrière, van 1971 toen ik ‘Verlaat me nooit’ uitbracht tot nu, heb ik nog nooit een hele week stilgelegen. Nu lig ik al maanden stil.”

“De eerste twee weken kon ik me nog goed bezighouden. Ik heb een hele mooie tuin en voor het eerst in mijn leven staat daar geen onkruid in. Sommige zaken zoals de krant lezen, het gras maaien kan je ook maar één keer doen. Momenteel zijn alle klusjes wel gedaan”, vertelt hij aan Showbizz24.

“Ik kan mijn talenten, zoals liedjes schrijven en muziek opnemen, nu niet gebruiken want de studio’s zijn dicht. Ook het sociale contact mis ik enorm. Je kan nergens naartoe, geen mensen ontmoeten of inspiratie opdoen voor nieuwe liedjes. En ik mis het applaus en mijn fans natuurlijk. Dat begint wel door te wegen.”

“Er zijn tot nu toe al 36 optredens geannuleerd. Ik wil wel in vorm blijven, daarom zing ik elke dag 10 liedjes om mijn stem te onderhouden. Ik ben van sterrenbeeld een Leeuw, een werker en deze situatie van niets doen druist helemaal in tegen mijn aard.“

Verjaardagsbal en Spanjereis

Salim is heel benieuwd wanneer de wereld terug ‘normaal’ gaat draaien. Hij is momenteel erg ongerust dat een aantal zaken niet zullen kunnen doorgaan. “Begin augustus is mijn verjaardagsbal. Dat is voor een 500-tal fans. Daarnaast ga ik ieder jaar samen met zo’n 1.300 van mijn fans op reis naar Lloret de Mar in Spanje. Dat hebben we gepland in november. Daar is ook de vraag of deze reis gaat kunnen doorgaan, want niet alleen wij, maar ook Spanje zit in een diepe crisis. Met die zaken ben ik in mijn hoofd hard bezig, maar dat zijn geen leuke dingen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.