VTM

André Hazes valt bijna van zijn stoel bij het horen van cover Regi en neemt vergaand besluit

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Het is weer uitkijken naar een nieuwe aflevering van ‘Liefde Voor Muziek’. Vandaag staan de nummers van André Hazes centraal.

De artiesten coveren niet alleen nummer van André Hazes, maar ook van zijn vader. “Het repertoire van die ouwe van mij is het beste wat er is. Ik adem het, ben ermee geboren en het zit in mijn bloed!” En de andere artiesten mogen de liedjes niet alleen zingen, ze mogen ze ook ‘dragen’… “Als 13-jarige had ik één droom, namelijk een eigen onderbroekenlijn met teksten van mijn vader erop met een dubbele betekenis”, vertelt André.

Regi covert samen met Jake Reese het lijflied van André Hazes. Ze brengen een powerversie van Ik Haal Alles Uit het Leven, een single die André in 2017 uitbracht. Het nummer stond 18 weken in de NL Top 20, waarvan 12 weken op de 1e plaats. “Ik kan echt niet wachten. Het wordt een soort van ‘André meets Borsato met een kater’. Ik denk echt dat André hyperblij gaat zijn!” En Regi’s voorspelling komt uit, want André beslist meteen dat hij de nieuwe versie ‘100% gaat jatten’.

Bang
Peter van Mama’s Jasje is deze week dan weer zichtbaar zenuwachtiger dan anders. “Na wat André voor mij heeft gezongen, komt dit nog harder aan. Ik ben zo bang!” Peter brengt het nummer Zeg Het Vandaag en dat zorgt bij iedereen voor een emotioneel moment… André heeft niet alleen een speciale band met Peter, maar ook met Karen. Zij betreedt het podium met het nummer Beter Zo. En André? Die is verliefd op Karen haar stem: “Ik vind dat Karen één van de mooiste stemmen in de hele wereld heeft.” 

Tom en Kato
Naast nummers uit het solo-repertoire van André, passeren ook nummers van André’s vader de revue. The
Starlings brengen deze week Ik Leef Mijn Eigen Leven, het nummer waarmee André zelf trouwens doorbrak. Tom en Kato zorgden voor een aangepaste tekst en daar is vooral Kato heel erg trots op. Ook Gene kiest voor een oude klassieker: Zij Gelooft in Mij. Gene heeft het nummer overgoten met een ‘Bon Jovi-saus’ en brengt daarmee de beste versie die André ooit al heeft gehoord: “Ik zing dit nummer al 10 jaar, maar waarom ben ik nooit op zo’n versie gekomen? Hoe goed is dit!”

Als laatste brengt André zelf een gepast eerbetoon aan zijn vader met het nummer Als je Alles Weet. “Ik zing dit liedje normaal nooit want ik vind het best heftig. Als ik het zing, voel ik het heel erg. Ik vind het echt het allermooiste liedje van mijn vader."

Liefde Voor Muziek, VTM, vandaag om 20:35