Steven Van Gucht niet tevreden: “Dat cijfer in de ziekenhuizen is veel te hoog, moet meer dan gehalveerd worden”
PMN
Steven Van Gucht niet tevreden: “Dat cijfer in de ziekenhuizen is veel te hoog, moet meer dan gehalveerd worden”
Foto: Photonews

Vanaf 4 mei wil de regering de maatregelen versoepelen, tenminste als de cijfers goed zijn. Het belangrijkste cijfer is het aantal nieuwe gevallen dat wordt opgenomen in de ziekenhuizen.

Dat cijfer was aan het dalen, maar stabiliseert nu plots. Viroloog Steven Van Gucht weet zelf niet hoe dat komt. “Een duidelijke verklaring heb ik op dit moment niet. We weten niet goed wie die patiënten zijn die nu opgenomen worden. Gaat het om mensen uit de woonzorgcentra? Dan is het begrijpelijk, want daar zijn uitbraken bezig”, reageert Van Gucht aan Het Laatste Nieuws. 

“Of zijn het veertigers, vijftigers en zestigers die besmet werden in de maatschappij? Dan zou het om een paasweekendeffect kunnen gaan. Op dit moment denk ik echter dat de oorzaak in de woonzorgcentra te zoeken is.”

“De ziekenhuizen moeten op een normalere manier kunnen gaan functioneren. Momenteel liggen er iets minder dan negenhonderd Covid-19-patiënten op intensieve zorg, dat is nog veel te veel. Dat aantal moet meer dan halveren, zodat andere departementen in de hospitalen opnieuw opgestart kunnen worden."

Volg ons nu ook op Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.