VTM

Mathias Coppens had het totaal niet verwacht: “Het is wel even schrikken als je dan zo je vader ziet”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Mathias Coppens is goed geschrokken. Alles heeft te maken met iets dat zijn vader gedaan heeft.

“Toen ik 23 jaar was heb ik een reis gemaakt met mijn neef Dieter Coppens. Ik heb toen gelift van de Zuidpool naar de Noordpool. We waren vier maanden weg van huis en hebben vier maanden niemand gezien. Ik was op dat moment samen met Dina Tersago”, legt Mathias Coppens uit in het VTM-programma ‘Ge hadt erbij Moeten Zijn’.

“We hadden een afscheidsfeest gegeven en ook toen we aankwamen, na vier maanden liften, was er een feest waar iedereen bij was, behalve mijn vader. Dat was zijn ding niet en ik vond ook niet erg dat hij er niet was. De dag nadien wilde ik naar hem rijden en hem een knuffel geven. Ik rij dus met mijn vriendin Dina naar het appartement van mijn vader en ik zeg haar nog dat het niet lang zal duren."

Marokkaanse familie
"Ik bel aan bij de deur en ik hoor precies verschillende mensen naar de deur komen. Die deur gaat open en ik zie ineens een volledige Marokkaanse familie. Ik zei dat ik op zoek was naar mijn vader. Hij zei dat hij een briefje had liggen en het ging halen. Op dat briefje stond de naam van mijn vader en zijn nieuw adres erop."

Abdij
"Mijn vader woonde daar niet meer, maar had wel een adres achtergelaten. Hij zei dat hij mij dat moest geven en dan kon ik daar mijn vader vinden. Ik vond dat vreemd. Op dat moment waren er geen gsm’s. Dat was een adres in Nederland. Eens bij dat adres zie ik een megagrote poort van de abdij. Plots ging een grote poort open en staat daar een man met een pij, zoals dat je alleen maar ziet in de film. Ik zei dat ik op zoek ben naar mijn vader Guido. ‘Broeder Guido? Ik zal hem gaan halen’, zei hij.

Trappist
“En toen zag ik mijn vader komen. Hij zei dat hij nu in de abdij woonde en daar zijn geluk gevonden had. Ik kreeg een rondleiding en hij liet me zijn klein kamertje zien. Dat is heel raar als je dat niet weet en uw pa is plots een broeder geworden. We zijn dan ook een trappist gaan drinken. Het is een moment dat ik nooit meer zal vergeten.”

Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, VTM, elke donderdag, 20:35 uur