Bart Van Avermaet (Waldek) heeft duidelijke mening over toekomst van ‘Thuis’: “Onze kijkers hebben daar recht op”
 Bart Van Avermaet (Waldek) heeft duidelijke mening over toekomst van ‘Thuis’: “Onze kijkers hebben daar recht op”
Foto: VRT/Thuis

Vrijdagavond kwam het 25ste seizoen van Thuis vervroegd ten einde. De kijkers kregen een extra lange aflevering voorgeschoteld vol liefde en spanning. De opnames van Thuis liggen al enkelen weken stil. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de acteurs weer op de set kunnen staan. Het grootste probleem op een filmset is het respecteren van de ‘social distancing’.

"Achter de schermen zijn we aan het uitzoeken of we "Thuis" kunnen maken in coronatijden. Of het doenbaar is om tijdens de opnames en achter de schermen 1,5m afstand van elkaar te houden”, vertelt producer Hans Roggen.

De Australische reeks Neighbours kan als voorbeeld dienen. "Die maakt volgende week een doorstart. Met respect voor "social distancing", ze hebben hun scenario's zelfs aangepast. Europese televisiemakers zullen dat met argusogen volgen, om te bekijken wat wij hiervan kunnen leren."

Acteur Bart Van Avermaet (‘Waldek’) vreest voor de kwaliteit van de serie, als er in elke scène op afstand moet geacteerd worden. "Televisie is een raar medium, waarin veel kan. Als je tactisch schuin tegenover elkaar gaat staan, kan dat op beeld best goed overkomen.”

“Ik vrees alleen voor conflictscènes, of intieme scènes waarin gekust of geknuffeld wordt”, gaat Bart verder. “Die maken zo hard deel uit van zo'n serie: dat kan je moeilijk weglaten. We moeten kwaliteit brengen, en geen halfslachtig werk doen. Onze kijkers hebben recht op het beste."

Meer nieuws

Meer nieuws

.