Bart Kaëll openhartig over seksleven met Luc Appermont: "Dat vind ik te vermoeiend"
Bart Kaëll openhartig over seksleven met Luc Appermont: "Dat vind ik te vermoeiend"
Foto: Instagram

Bart Kaëll is al veertig jaar samen met Luc Appermont. In Primo vertelt de zanger openhartig over hun seksleven. Bart geeft toe dat lust met het ouder worden minder belangrijk wordt.

“Als je jong bent, giert het testosteron dag en nacht door je lijf. Dat is voor elke man zo. Met het klimmen der jaren maakt die drift meer plaats voor intimiteit”, zegt Bart Kaëll. “Dat betekent niet dat je seksleven saai of voorspelbaar moet worden. Maar de focus wordt wel verlegd.”

Bart hoort vaak grootspraak als het over seks gaat. “Ik denk dat veel overroepen is, of uit zijn context getrokken. Als ik de boekjes mag geloven, heeft iedereen meer seks dan de gemiddelde pornoster, inclusief handboeken en zwepen en wat weet ik nog allemaal. In de praktijk gaat het er in de Vlaamse slaapkamers niet zo wild aan toe, denk ik.”

“Je hebt mensen voor wie hun libido hun leven bepaalt. Die hun geslachtsorgaan meer gebruiken dan hun hersenen, bij wijze van spreken. Dat zou ik persoonlijk té vermoeiend vinden”, lacht Bart. “De liefdesdaad is een onderdeel van het leven, maar het mag je leven niet bepalen.”

Bart herinnert zich een bevriend koppel waarvan de vrouw ooit zei: ‘Als je ouder wordt, zijn die ‘turnoefeningen’ in de slaapkamer niet meer zo belangrijk.’ “Ik lachte dat weg, want ik geloofde er eigenlijk niet veel van. Maar enkele jaren later kan ik niet anders dan haar gelijk geven. Gelukkig komt er ook veel voor in de plaats. Dingen die bijna mooier zijn dan puur het fysieke.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.