Lindsay: "Daardoor wordt 2020 sowieso een rampjaar"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Morgen komt de Nationale Veiligheidsraad samen om te bespreken hoe we de maatregelen kunne versoepelen. Het maakt dat er een pak mensen momenteel op hoop leven.

Eén van hen is zangeres Lindsay. Ook zij is het binnenzitten nu echt wel beu. “Het leek zo onrealistisch. Elke avond keken we naar het nieuws en zagen we hoe de cijfers de hoogte ingingen. Voor we het goed en wel beseften werd er niet meer over een soft-lockdown gespeculeerd, maar was hij realiteit. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat het allemaal zo'n vaart zou lopen”, vertelt de zangeres in de Krant van West-Vlaanderen.

“Ik heb het heel lastig om in mijn kot te blijven. Net als mijn collega's ben ik een sociaal iemand die het fijn vindt om met mensen om te gaan en als men je dan vraagt - uiteraard voor de goede zaak - om 1,5 meter afstand te houden en je te houden aan bepaalde regels, heb ik het daar wel moeilijk mee.” 

“Ik ben veel op de baan, maar sinds de soft-lockdownmaatregelen beperken de verplaatsingen zich tot enkel boodschappen doen. Ik sakker wel eens als ik in de file sta, maar nu zou ik er geld voor geven om op de terugweg uit het mooie West-Vlaanderen stil te staan, want dan weet ik dat ik voorafgaandelijk mensen heb kunnen blij maken met mijn muziek."

"2020 wordt een rampjaar"
Lindsay leeft van de muziek. Het is haar enige vorm van inkomen. “Het was niet evident, maar dankzij de inzet van heel wat organisatoren en de boekingskantoren hebben we de optredens die we konden verplaatsen ook effectief verzet naar een latere datum. Voor maart en april kon dat niet meer, dus daar zijn er heel wat zaken gesneuveld waardoor 2020 sowieso een rampjaar wordt.” 

“Muziek en optredens zijn mijn enigste bron van inkomsten. Ook die van mijn partner, Kris, die met House of Entertainment actief is in dezelfde sector. We hebben beiden beperkte inkomsten, maar die zijn niet voldoende om de lopende leningen en kosten af te betalen. Hopelijk moeten we inderdaad niet te lang meer aan onze zuur verdiende spaarcenten zitten."