Kate Middleton wil niet dat William zijn plannen uitvoert en smeekt bij de Queen: “Bescherm hem tegen zichzelf!”
Kate Middleton wil niet dat William zijn plannen uitvoert en smeekt bij de Queen: “Bescherm hem tegen zichzelf!”
Foto: Photonews

Ook Groot-Brittannië wordt zwaar getroffen door corona. De oudere royals verblijven in quarantaine, en prins William heeft nu de leiding gekregen. Hij en zijn vrouw Kate vertegenwoordigen de royals, maar de prins wil véél meer doen. Dat schrijft TV Familie.

William was tijdens zijn legerdienst piloot bij de medische reddingshelikopters. Hij wil die taak nu weer opnemen om zijn ex-collega’s te helpen ernstig mensen uit afgelegen gebieden naar ziekenhuizen te brengen.

Iedereen in Groot-Brittannië is vol lof over de edelmoedigheid van de prins, behalve zijn vrouw Kate. Zij wil niet dat William met zijn plannen doorgaat. Ze is enorm bang dat hij dan zelf ziek wordt. Of dat hij besmet raakt en één van hun kinderen ziek zal maken.

Kate heeft daarom al veel telefoontjes gedaan. “Naar de Queen, naar de minister van Volksgezondheid, naar hoge piefen bij het leger”, weet een paleismedewerker. “Ze smeekt hen om William te beschermen tegen zichzelf. Ze vraagt om zijn verzoek te weigeren.”

Het lijkt erop dat ze Kate haar zin zullen geven. Want ook de Queen zelf vindt het een te groot risico dat haar kleinzoon in de frontlinie tegen corona gaat staan: “Ze was al erg geschrokken toen Charles ziek bleek te zijn. En William is de toekomst van de Britse monarchie. Hem mag niets overkomen.”

“De Queen heeft haar kleinzoon nu de opdracht gegeven om het volk te steunen vanuit zijn kot, met videoboodschappen en zo. Maar hij mag absoluut niet opnieuw helikopterambulancier worden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.