Evi Hanssen maakt zich zorgen: “Er staan ons zware tijden te wachten”
Evi Hanssen maakt zich zorgen: “Er staan ons zware tijden te wachten”
Foto: Instagram

De komende vier zaterdagochtenden zal Evi Hanssen ‘Is dit nu later?’ presenteren op Joe. Daarin zal ze het hebben over de positieve gevolgen van de coronacrisis op ons leven. Sommige mensen zijn meer beginnen sporten, anderen zijn brood beginnen bakken of ontdekken hoe fijn het is om tijd door te brengen met het gezin.

“De leukste, ontroerendste en meest hartverwarmende voorbeelden wil ik in ‘Is dit nu later?’ verzamelen, zodat we al die positieve veranderingen niet zullen zijn vergeten wanneer we terug uit ons kot mogen”, zegt Evi Hanssen in HUMO. “Me dunkt dat we die kleine lichtpuntjes nog hard nodig zullen hebben, want er staan ons zware tijden te wachten.”

Ook in Evi’s leven zijn er de voorbije weken dingen veranderd die ze zal meenemen na de lockdown. “Ik zal zeker TikTok-filmpjes blijven maken met mijn kinderen. Al brainstormend en uitproberend heb ik hen daarmee op een andere manier leren kennen, wat zeer prettig was. Ik heb me ook plechtig voorgenomen om in de toekomst niet meer zo jachtig te leven.”

“De hele toestand waarin we ons nu bevinden, bezorgt me stress en vrij heftige dromen, maar tegelijk geniet ik ook ontzettend van de rust”, geeft Evi toe. “Zo ben ik er voor het eerst in mijn leven achter gekomen dat ik huishoudelijke taken eigenlijk best leuk vind, zolang je er maar wat tijd voor neemt. Een halfuurtje strijken is net zo heilzaam als een halfuurtje mindfulness.”

“Een paar dagen geleden heb ik mezelf een vraag gesteld die dezer dagen al bij veel mensen moet zijn opgekomen: zou ik blij zijn als vanavond in het journaal wordt aangekondigd dat morgen alles weer zal zijn zoals het was? Mijn eerlijke antwoord is ‘nee’."

"Ik wil niet pleiten voor het communisme of zo, maar mij lijkt het fantastisch als de overheid deze kans zou aangrijpen om de hele maatschappij te resetten, om eens te kijken hoe het ánders kan. Al dat gejaag en gerush, moet dat wel zo nodig? De vraag stellen is ze beantwoorden”, aldus Hanssen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.