Nog even genieten van prachtig lenteweer tot 24 graden: Vanaf dan stijgt de kans op een bui

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
We genoten vandaag van een zonovergoten dag. De temperaturen klommen tot 22 graden in het binnenland. Vanaf volgende week dinsdag zou de kans op een bui stilaan toenemen. Dat vertelt weerman Bram Verbruggen op Radio 2.

“Vannacht blijft het helder, en dat bij minima van 8 of 9 graden in Vlaanderen. Donderdag is er weinig verandering. Het is opnieuw droog, zonnig en zacht weer, met maxima tot 24 graden in het binnenland. De oostenwind zal afnemen, waardoor het echt een mooie en warme lentedag zal zijn. Aan zee is het wat frisser door een noordoostenwind. Daar wordt het 15 graden.”

“Vrijdag is het nog steeds zonnig, maar dan zijn toch wat meer hoge wolkenvelden vanaf het noorden. De wind komt vanaf dan ook uit noordelijke richting, en dat maakt het dan wat minder zacht. Aan zee wordt het een frisse 11 graden, en in het binnenkort nog 19 graden.”

“De temperatuur gaat dan langzaam maar zeker wat omlaag gaan. Zaterdag wordt het nog zo’n 16 graden. Het blijft wel droog met mooie, zonnige momenten die afwisselen met een paar wolkenvelden. Ook zondag blijft het nog droog, met zon en wolken en 17 graden.”

“Maandag wordt waarschijnlijk een overgangsdag met nog droog weer, maar al wel wat meer bewolking. Vanaf dinsdag stijgt de kans op wisselvallig weer. Dan zouden er een aantal buien kunnen komen.”