Luc Appermont bereidt Bart Kaëll voor op moment dat hij er niet meer zal zijn: “Hij schiet in paniek als ik dat zeg”
Luc Appermont bereidt Bart Kaëll voor op moment dat hij er niet meer zal zijn: “Hij schiet in paniek als ik dat zeg”
Foto: Photonews

Bart Kaëll en Luc Appermont zijn veertig jaar samen, waarvan vijf jaar getrouwd. Luc is ondertussen 71, Bart 59. De heren zijn nu al bezig met het moment dat één van hen er niet meer zal zijn.

“De praktische regelingen zijn allemaal getroffen. Als je partner overlijdt en er is niets voorbereid... Dat willen we absoluut niet. Maar we beloven elkaar om zolang mogelijk te leven door gezond te eten en veel te bewegen. We proberen er ook niet al te veel aan te denken”, vertelt Bart Kaëll in Dag Allemaal.

“Ik denk hier veel meer over na dan Bart”, pikt Luc Appermont in. “De logica zegt dat ik als eerste moet vertrekken, en ik probeer Bart daar op voor te bereiden, niet alleen praktisch maar ook mentaal. Hij schiet in paniek als ik zeg: ‘Je móet verder met je leven. Je bent alleen op de wereld gekomen en zal ook alleen vertrekken. Je mag dus niet in zak en as zitten als ik wegval.’”

“Ik ben bang dat Bart zijn hoofd laat hangen, maar ik vind dat hij dan gerust een nieuwe partner mag hebben. Hij mag niet zitten wegkwijnen, dat is hij aan zichzelf verplicht, en ook aan mij”, besluit Luc.

Meer nieuws

Meer nieuws

.