Dina Tersago heeft het er moeilijk mee: “Dat is echt frustrerend”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dina Tersago is momenteel te zien op VIER als presentatrice van Blind Gekocht. Het programma krijgt de kritiek dat de renovaties vaak onrealistisch zijn met het budget dat voorhanden is.

"Die reactie kregen we vaak”, beaamt Dina Tersago in Het Laatste Nieuws. “Wij genieten natuurlijk van projectkortingen omdat we bijvoorbeeld zeven keukens voor zeven huizen bestellen. Maar zelfs dan hebben we nog steeds niet het budget om een heel huis te renoveren. Meer dan vorig jaar laten we nu ook zien dat sommige kamers niet onder handen genomen zijn, dat we niet alles kunnen doen binnen het vooropgestelde budget. Da's nu eenmaal de realiteit."

Tijdens Blind Gekocht doet Dina zelf inspiratie op voor haar eigen huis. "Het frustrerende aan 'Blind gekocht' is dat ik thuiskom en denk: oh, ik wil eens een andere zetel of ik moet dringend schilderen. Je vertrekt na de opnames uit een huis dat pico bello in orde is en komt thuis in een huis dat je kinderen precies hebben laten ontploffen. Maar los van het rondslingerende speelgoed woon ik heel graag waar ik nu woon.”

“Ik woon nu vijf jaar onder één dak met mijn schoonouders - elk in een apart deel van het huis - en ik ben daar nog steeds heel blij mee. Soms zeggen mensen: 'Allez, met uw schóónouders?' Dan denk ik: amai, die mensen moeten echt verschrikkelijke schoonouders hebben. Bij mij zijn dat heel brave mensen. Het is een kwestie van goede afspraken, en het verloopt prima."