Hugo Sigal erg boos door wat hij te horen krijgt: “Godverdomme, het zal toch niet waar zijn hè”
Hugo Sigal erg boos door wat hij te horen krijgt: “Godverdomme, het zal toch niet waar zijn hè”
Foto: Photonews

Als het van epidemioloog Anne-Mieke Vandamme afhangt, moeten 65+’ers ook in de herfst en zelfs tot begin volgend jaar in lockdown leven. Hugo Sigal wordt boos van de gedachte.

“Godverdomme, het zal toch niet waar zijn, hè”, vloekt Hugo Sigal in Het Laatste Nieuws. “Mogen wij dan echt niks meer doen? Niet akkoord. Wij zijn al vijf weken héél erg voorzichtig: we dragen afstand, dragen in de winkel ons mondmasker, zelfs handschoenen. Kortom: we gedragen ons voorbeeldig, en zullen dat ook blijven doen zolang dat nodig is. Maar ons langer opsluiten? No Way!”

“We willen meer dan alleen maar eten, wandelen, tv-kijken en slapen. Wij hebben ook nog een leven, hè. Het is al erg genoeg dat we ons moeke nu alleen nog achter glas in haar home zien, en daar volgende week geen feestje voor haar 99ste verjaardag zal zijn. Daarom: geef ons dezelfde vrijheid als 20’ers, 30’ers en 40’ers.”

“Ik ben het beu hier in Wemmel te moeten blijven rondtoeren, ik wil graag nog eens naar zee. We zijn misschien wel oud, maar nog lang niet afgeschreven”, klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.