Geert Hunaerts over opnames van Thuis: "Dat lukt gewoon niet want zoiets doen in het echt ook niet"
Geert Hunaerts over opnames van Thuis: "Dat lukt gewoon niet want zoiets doen in het echt ook niet"
Foto: VRT/Thuis

Vorige maand stopten de opnames van Thuis abrupt door het coronavirus. Deze vrijdag is de voorlopig laatste aflevering te zien.

In #Corona2020 op VIER heeft Thuis-acteur Geert Hunaerts zich uitgesproken over de toekomst van de soap. Hij vertolkt advocaat Peter Vlerick, en zit momenteel werkloos thuis. "Als soap proberen wij heel dicht in het ‘nu’ te werken. Maar de wereld ligt plat, dus de soapwereld ook hé. Ik denk persoonlijk dat de grote hamvraag zal zijn in hoeverre we corona moeten meenemen in ons verhaal", zegt Geert. 

“Ik kan mij niet voorstellen dat de personages op de set vanaf nu aan social distancing gaan doen van 1,5 tot 2 meter”, klinkt het. “Want dat lukt gewoon niet. Dat doen we in het echt ook niet hé. Gezinnen die thuis zijn, mogen normaal doen tegen elkaar. Er wordt dus verondersteld dat wanneer wij ons verhaal terug beginnen te vertellen, dat wij ook normaal kunnen doen tegen elkaar, want wij zijn een gezin.”

“Hoe dan ook, Thuis zal altijd blijven bestaan. Maar op welke manier, dat zal nog moeten blijken. Dat is heel spannend voor iedereen van ons." Geert maakt het beste van de situatie. “Het is het moment om te berusten, en je neer te leggen bij een vreselijke vreemde situatie. We moeten daarin berusten, want de mens kan niet winnen van de natuur. De mens moet zich nu schikken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.