Axel Daeseleire is 11 kilogram spieren kwijt na 10 dagen coma: “Het was nipt, ik stond oog in oog met de man met de zeis"
Axel Daeseleire is 11 kilogram spieren kwijt na 10 dagen coma: “Het was nipt, ik stond oog in oog met de man met de zeis"
Foto: Photonews

Het coronavirus had Axel Daeseleire zwaar te pakken. De acteur werd opgenomen in het ziekenhuis en lag tien dagen in een coma. Hij getuigde dinsdagavond live in het VTM Nieuws. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Het is echt een close call geweest”, gaf Axel Daeseleire toe. “Ik heb oog in oog gestaan met de man met de zeis.” Dat hij moet geïntubeerd worden, kwam hard aan. “Je moet dan sowieso in coma, en dan ben je toch even alle windrichtingen kwijt. Het nieuws gaat ook gepaard met een bepaalde angst, want je weet dat niet alle ingrepen lukken. Dat sommige mensen eraan sterven.” Uiteindelijk lag Axel tien dagen lang in coma.

Ondertussen gaat het beter met de acteur. “Gezien de omstandigheden gaat het eigenlijk zeer goed. Maar tien dagen coma betekent ook tien dagen niet bewegen. En een lichaam dat helemaal niet beweegt, vreet spieren weg, geen vet. Ik ben dan ook 11 kilogram spieren kwijt”, aldus Axel. Hij heeft een lange revalidatie van 6 maanden voor de boeg.

Hoewel Axel genezen is, blijft hij bang voor het virus. “Als ik heel eerlijk ben, is die angst nog heel actief aanwezig. Ik lees toch verhalen van mensen die ontslagen worden uit het ziekenhuis en pas dagen later de fatale klap krijgen. Dat kruipt tussen je twee oren. En wanneer er een tweede of derde golf komt, kan het virus al gemuteerd zijn. Dan is mijn zogenaamde immuniteit niet meer van toepassing.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.