‘Thuis’-acteur Sid Van Oerle neemt ingrijpende beslissing: “Ik kan het niet meer aan”

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
In Dag Allemaal vertelt Sid Van Oerle over de impact die de lockdown heeft op zijn leven. Voor de ‘Thuis’-acteur is het toch een hele aanpassing om in zijn kot te moeten blijven.

“De voorbije jaren was het constant druk en was ik weinig thuis. Nu plots altijd. Ik woon ook niet samen met mijn vriendin, dus we zien elkaar nu even niet in het echt. Ik maak me ook zorgen over het virus, maar ik probeer te doseren”, aldus Sid Van Oerle.

“In het begin volgde ik alle nieuwsupdates: de doden, ziekenhuisopnamen, de curve, de toestand in Spanje en New York. Maar ik merkte dat al dat slecht nieuws op mijn gemoed werkte. Ik kon dat niet meer aan. Dus nu volg ik het harde nieuws niet meer zo.”

Sid spendeert zijn dagen binnen de vier muren van zijn appartement. “Ik heb mijn bezigheid, ik heb dit pas gekocht en moet hier en daar nog wat klusjes doen. Vroeger werd ik geleefd door mijn agenda, nu is die leeg. Er zijn heel wat familiefeesten geannuleerd, en ook een huwelijksfeest in Rome waarop ik was uitgenodigd. Ach, we halen dat later wel in. Zolang we maar gezond blijven.”