Makers van Familie hadden nog een plan om de soap toch nog op het scherm te houden: “Beslist om het niet te doen”
PMN
Makers van Familie hadden nog een plan om de soap toch nog op het scherm te houden: “Beslist om het niet te doen”
Foto: VTM

Nog tot vrijdag 24 april kunnen de fans van Familie rekenen op hun dagelijkse afspraak. Daarna verdwijnt de soap tijdelijk van het scherm.

De opnames van Familie werden stilgelegd door het coronavirus. Op de set is het immers onmogelijk om voldoende afstand te houden. "Die zaterdag maakten wij nog plannen om vanaf maandag zonder de oudere acteurs Annie (93, die bomma Anna vertolkt, red.) en Ray (94, die Albert vertolkt, red.) te draaien, maar in de loop van dat weekend begon het te dagen dat we er gewoon helemaal mee moesten ophouden”, kan creatief producer Wim Feyaerts zich nog herinneren in Het Laatste Nieuws.

“We namen die beslissing is genomen in overleg met de collega's van 'Thuis'. Dat was onwezenlijk, hé. Bijna ongeloofwaardig. Het klopte gewoon niet dat we die opnames moesten stopzetten. Eerst hoopten we nog na twee weken te kunnen hervatten.” 

“Nadien overwogen we om de afleveringen korter te maken, zodat we met het materiaal van vijf afleveringen er zes konden maken. Maar uiteindelijk zat er niets anders op dan te moeten aankondigen dat er een tijdje geen 'Familie' te zien zal zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.