Thuis-producer Hans Roggen laat ballonnetje op: “Misschien optie om dan de achterstaande afleveringen in te halen”

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Op vrijdag 24 april is er voorlopig de laatste aflevering van Thuis. De fans worden dan wel getrakteerd op een dubbelaflevering van hun favoriete soap.

Het is op de set van ‘Thuis’ niet mogelijk om afstand te houden. "In de week die voorafging aan de beslissing van de Veiligheidsraad om onder meer de horeca te sluiten, pasten we ons iedere dag al iets meer aan”, merkt producer Hans Roggen op in Het Laatste Nieuws.

“We hielden meer afstand, wasten vaker de handen en gingen niet allemaal samen rond de eettafel zitten. Donderdagavond werden de maatregelen bekendgemaakt, vrijdag pasten we enkele scènes aan zodat acteurs afstand konden houden. In plaats van een afscheidskus te geven als je gaat werken, kan je ook 'Ik zie je graag' zeggen. Toch voelden we in de loop van de dag dat we het op die manier niet zouden volhouden."

Vakantie
“We zijn ongeveer anderhalve dag bezig met de opname van één aflevering, waardoor we in de loop van een seizoen onszelf inhalen. Een eerste nieuwe aflevering op tv krijgen is dus niet zo moeilijk, maar dat dagelijks ritme volhouden wel.” 

“We moeten ook steeds een marge inbouwen voor onvoorziene omstandigheden, zoals een acteur die ziek wordt. Het heeft dus geen zin om holderdebolder op antenne te gaan.” 

“We hebben enkele scenario's klaarliggen afhankelijk van het moment waarop we weer kunnen draaien, maar die plannen houden we liever nog even voor ons. Uiteindelijk zijn het toch de zenders zelf die beslissen wanneer we weer op antenne gaan en of het een optie is om in de zomermaanden de achterstand in te halen."