Hartverwarmend wat koning Filip en koningin Mathilde doen in deze coronatijden: “Het teken dat ze erg begaan zijn met het volk”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op woensdag 15 april werd koning Filip 60. Een bijzondere verjaardag, die onze vorst met honderd jarigen uit het ‘gewone’ volk wou vieren. Maar corona gooide roet in het eten, en de festiviteiten werden afgelast.

“De aandacht van de vorsten gaat nu volledig naar de impact en de bestrijding van corona”, reageert het paleis in TV Familie. “De koning is dagelijks in contact met mensen die op het terrein werken, mensen verzorgen en ondersteunen, mensen uit het beleid en de medische wereld.”

Volgens TV Familie zijn er nog tekenen dat ons vorstenpaar echt wel begaan is met volk. Op het paleis van Laken wappert een witte vlag, als eerbetoon aan iedereen die in de zorg werkt. Het koninklijke gezin postte ook een filmpje om slachtoffers en hun naasten moed in te spreken. Koning Filip bezocht recent de afdeling intensieve zorg van het UZ Brussel.

En ook koningin Mathilde draagt haar steentje bij. Ze deelde een boodschap voor kinderen en jongeren. “Probeer zo veel mogelijk een dagelijkse routine aan te houden, meer bepaald de uren waarop jullie opstaan, studeren, jullie ontspannen en gaan slapen”, aldus de koningin. “Aarzel ten slotte nooit om hulp te vragen of om zelf een luisterend oor te bieden aan mensen uit jullie omgeving die zich kwetsbaar voelen in deze bewogen tijden.”