VTM

‘Liefde Voor Muziek’ - deelnemer Peter Van Laet geeft toe: “Daar heb ik spijt van”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Met de single ‘Morgen zal het anders zijn’ leerde Vlaanderen in 1990 Mama’s Jasje kennen. Drie hectische jaren later spatte de originele groep uit elkaar.

“Toen het na een aantal hits in korte tijd wat minder ging, bleek het niet meer voor de hand te liggen om op hetzelfde elan door te gaan en dat succes te verlengen. De vraag welke muzikale richting we uit moesten, zorgde voor discussie binnen de groep" vertelt Peter Van Laet daarover in Story. "Ik was de enige die wou doorbijten, de anderen haakten af. Ben Destrycker, die destijds ook veel songs schreef, was dat hele circus rond de muziek hartsgrondig beu: de promotie, de interviews, de televisieoptredens, het voor een stuk publiek bezit zijn. Dat zijn ook niet mijn favoriete onderdelen van muziek maken, maar ik heb dat beter kunnen plaatsen."

Ook de samenwerkingen met Gunter Van Campenhout, Jan Schepens en zijn eigen broer Jan in latere Mama’s Jasje-bezettingen bleven niet duren. “Ik weet niet of het altijd aan mij lag. Wanneer iets niet werkt, moet je er gewoon mee stoppen”, zegt Peter. “Het enige waar ik nu spijt van heb, is dat de samenwerking met Ben Destrycker ooit is gestopt, want de liedjes die we samen maakten, of zijn liedjes die ik inzong, staan nog steeds als een huis en zijn het beste wat Mama’s Jasje ooit hee gemaakt. Hij is een topcomponist en auteur. Maar laat het duidelijk zijn: ik heb doorheen de jaren de moed nooit opgegeven. En Mama’s Jasje, dat ben ik, samen met goede muzikanten rondom me.”