Royaltywatcher Jo De Poorter heeft medelijden met koning Filip: “Wat die man daar is aangedaan, dat is vreselijk”
Royaltywatcher Jo De Poorter heeft medelijden met koning Filip: “Wat die man daar is aangedaan, dat is vreselijk”
Foto: Photonews

Midden maart sprak koning Filip alle Belgen toe naar aanleiding van de coronacrisis. Deze ‘coronaspeech’ van onze koning is volgens royaltywatcher Jo De Poorter een vreselijk schouwspel. Hij gaf zijn woensdag in ‘Vandaag’.

“Die speech was geen hoogtepunt en hij zal daarmee ook de geschiedenis niet ingaan. Hij is geen begenadigd spreker, dat is geen verwijt, dat zit gewoon in zijn natuur”, aldus Jo De Poorter over koning Filip. “Maar wat die man daar is aangedaan, hoe hij daar neergezet is, de tekst waarmee hij moest werken, dat is vreselijk. De camera staat heel laag, hij heeft ringen onder zijn ogen en je ziet hem duidelijk zoeken op de autocue….”

“Ik dacht eerst dat het aan zijn Nederlands lag, maar ik ben toen gaan kijken naar de Franstalige versie, maar die is exact hetzelfde. Je ziet niet iemand die hoop geeft, die een richting weet. En dat heeft te maken met de manier waarop hij daar neergezet is”, zegt De Poorter. “En dat is zo jammer. Want dit is een fragment dat nog heel vaak terug zal komen. Het is een belangrijk moment, het is belangrijk voor het land, en die man kan dat niet helpen. De mensen om hem heen moeten hem zeggen dat de camera niet goed staat, dat zijn gezicht gepoederd moest worden, dat hij wat hoger moest gaan zitten. Ik heb al dingen van hem gezien die beter zijn dan dit. Maar dit is een cruciaal moment en dat maakt het wel heel jammer.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.