Jeroen Van Dyck maakt zich bedenking over zijn rol in Familie: “Ben daar echt van geschrokken”

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Jeroen Van Dyck is de nieuwe slechterik in Familie. Hij speelt de rol van verpleger Tony.

De dood van Eulalie, de hartaanval van de bomma, het gijzelen van Hanne, verpleger Tony heeft het allemaal op zijn kerfstok. Hij doet het allemaal in zijn hunker naar waardering en complimenten.

“Toen ik deze rol aanvaardde, wist ik heel goed wat voor iemand Tony zou zijn”, reageert Jeroen Van Dyck in Dag Allemaal. “Van de schrijvers kreeg ik een dikke kaft mee van zijn karaktereigenschappen.”

“Jammer genoeg lopen er ook in het echt figuren zoals Tony rond. Ik denk spontaan aan mensen met syndroom van Münchhausen by proxy, een psychiatrische stoornis waarbij iemand zijn of haar kind ziek maakt om zo aandacht te krijgen. Mijn personage moet natuurlijk geloofwaardig blijven, dus probeer ik deze rol zo genuanceerd mogelijk te spelen.”

“Ik heb al heel wat berichten doorgestuurd gekregen van vrienden die zeiden: ‘Heel populair ben je niet.’ Gelukkig kom ik niet buiten. Dus op dit moment voel ik er niet veel van. Ach, ik vind het wel prettig, want dat betekent dat ik het goed doe. Voor dit soort rollen ben ik acteur geworden. Ik schrik er wel van dat mensen zo hard meeleven, het blijft tenslotte fictie.”