Thuis gaat er op 24 april uit met een dubbelaflevering: “Behoorlijk wat emoties”
PMN
Thuis gaat er op 24 april uit met een dubbelaflevering: “Behoorlijk wat emoties”
Foto: VRT/Thuis

Er zijn nog tot vrijdag 24 april afleveringen van Thuis. Wat er daarna zal gebeuren, is nog steeds niet duidelijk.

“We eindigen voorlopig op vrijdag 24 april met een dubbel­aflevering. Het wordt geen klassieke seizoensfinale omdat ze niet als ­dusdanig werd geschreven en er dus ook geen opbouw naartoe was”, legt producer Hans Roggen uit in Het Nieuwsblad. 

“Toch wordt het een Thuis-avond met ­behoorlijk wat emoties. We zullen de kijker met een paar prangende vragen de verplichte pauze in sturen.”

“De scenaristen hebben het verhaal niet herschreven, we hebben die dubbelaflevering wel opnieuw ­gemonteerd. We monteerden enkele beelden die de kijker normaal gezien de maandag daarop te zien zou krijgen al in de vrijdagaflevering.”

Buffer
“De eerste nieuwe afleveringen klaar krijgen, is niet het moeilijkste, wél de laatste. Want we nemen ongeveer anderhalve dag scènes op voor één aflevering. En als er elke dag een uitzending is, haalt de uitzending de productie in en raakt de laatste aflevering niet tijdig klaar.” 

“Normaal zit er een buffer van zo'n twee maanden tussen opname en uitzending. Dat laat ons toe in te spelen op onverwachte situaties. Een acteur die zijn been breekt bijvoorbeeld. Daarom zullen we ook nu wellicht enige tijd laten passeren tussen de eerste draaidag en de terugkeer op het scherm. Maar hoeveel, dat is nu ­onmogelijk te zeggen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.