Koning Filip weigert uit te voeren wat zijn vader Albert hem vraagt: “Stel u voor dat de mensen dat te weten komen?”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het zit volledig scheef tussen koning Filip en zijn ouders. Het contact tussen die twee is minimaal. Maar waar is het dan misgelopen?

“Het is misgelopen tussen koning Filip en zijn ouders omwille van het geld”, legt royaltywatcher Wim Dehandschutter uit bij Het Nieuwsblad. “Koning Albert en koningin Paola hebben een groot jacht. Om dat jacht te laten varen heb je brandstof nodig. Ze hebben ook een buitenverblijf in het zuiden van Frankrijk. Ze hebben een appartement in Rome en waarschijnlijk nog andere dingen ook. Er is ook nog het kasteel in Laken dat verwarmt moet worden. Daar is dus geld voor nodig.”

“Albert krijgt voor zijn pensioen een bedrag van 900.000 euro per jaar. Je zou denken dat je daar ver mee kan geraken, maar Albert heeft toen zijn beklag gedaan bij Elio Di Rupo, die premier was. Dat is slecht gevallen bij Di Rupo, maar ook bij koning Filip. Die dacht: ‘Vader dat doe je nu toch niet? Ik ben net op een positieve manier gelanceerd als koning. Stel u voor dat de mensen dit nu te weten komen? Wat gaan de mensen denken als ze weten dat je met 900.000 euro per jaar niet genoeg hebt?’ Dat viel dan weer bij Albert in het verkeerde keelgat.”

In de steek gelaten
“Die voelde zich niet gesteund door de politiek en vooral niet door zijn zoon. Die moest in zijn ogen toch maar doordrukken dat zijn vader meer geld wilde. En dan is er ook nog prins Laurent. In april 2014 belandt die in een mysterieuze coma. Filip slaagde er in om dagelijks op bezoek te gaan bij zijn broer. Er waren met zijn ouders twee belangrijke afwezigen. Ze krijgen daar heel veel kritiek voor te slikken. Albert en Paola wilden twee weken niet terugkeren uit vakantie van Frankrijk, ondanks dat ze wisten dat hun zoon zwaar ziek was.”

“Na twee weken schrijft Paola een open brief en zegt dat Laurent de meest kwetsbare is van haar drie kinderen. Ze wil die laten publiceren, maar Filip weigert dat. Paola trok het zich niet aan en verstuurde die brief naar het persbureau Belga.”

Volg ons nu ook Instagram!