Steven Van Gucht geeft iedereen hoop: "Als we volhouden, kunnen we vanaf dan de maatregelen versoepelen"
PMN
Steven Van Gucht geeft iedereen hoop: "Als we volhouden, kunnen we vanaf dan de maatregelen versoepelen"
Foto: Photonews

Het was afgelopen weekend prachtig weer. Veel mensen zijn dan ook naar buiten getrokken. Helaas werden de coronamaatregelen niet door iedereen nageleefd.

Het is écht wel belangrijk dat we die coronamaatregelen blijven naleven en nog even volhouden. Er is namelijk licht in het einde van de tunnel. Marc Van Ranst waarschuwde dat als we ons niet aan de regels houden, er een volledige lockdown komt.

Maar dat is niet wat zijn collega Steven Van Gucht in gedachten heeft, al roept hij ook wel op om de regels te blijven volgen. “Door te blijven informeren, communiceren en wijzen op het belang van wat we doen. De politie kan zijn ordehandhavend werk doen, maar het is de bevolking die solidair moet blijven. Ik zou zeggen: hoe strenger we nu voor onszelf zijn, hoe vroeger we de maatregelen zullen kunnen versoepelen.", zegt Van Gucht in Het Nieuwsblad.

Als we het volhouden kan men binnen twee weken de maategelen versoepelen. "Als we nu verslappen, zullen de cijfers binnen tien tot veertien dagen weer stijgen, op een moment waarop we eigenlijk moeten kunnen versoepelen. Het is belangrijk dat we ons daarvan bewust zijn.”

Volg ons nu ook op Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.