Gert Verhulst met de handen in het haar: “Dit is een drama, een ramp”
PMN

Vroeger dan was gepland is Gert Verhulst begonnen aan een nieuw seizoen van ‘Gert Late Night’. Normaal gezien zou hij nog op het podium met Samson voor de afscheidsshows, maar al die voorstellingen zijn geannuleerd door het coronavirus.

“Het heeft niet mogen zijn. Ik had me natuurlijk nooit kunnen inbeelden dat zoiets kon gebeuren. Maar het is niet anders. Dat zijn economische rampen voor ons. Ook emotioneel zijn het vreemde toestanden. Maar bon, het is iets waar je niks aan kan veranderen en waar je je niet te druk in moet maken”, legt Gert Verhulst uit in Het Laatste Nieuws. 

“Het leven gaat voort. Sowieso gaan we die voorstellingen nog spelen. Het grootste probleem is nu de onduidelijkheid. Als je wist wanneer de theaters terug opengaan, kon je nu beginnen te plannen. Dat is frustrerend. Kunnen we starten over een maand? Over twee maanden? Voor de zomer? Na de zomer? Gaat dat stapsgewijs verlopen, met maar een beperkt aantal bezoekers? We weten het niet. Voor Studio 100 is dat een ramp. We zijn gelukkig een gezond bedrijf. Maar toch."

“Social distancing was niet haalbaar voor de producties die liepen. Alles ligt stil. Het meeste van ons personeel is nu technisch werkloos. Dat is niet leuk. Niet voor hen, niet voor ons. Maar het is wat het is. We moeten het nemen zoals het komt. We zijn niet alleen in deze situatie. Ik denk vooral aan kleine zelfstandigen. Winkels. Cafés. Restaurants. Die staan voor een veel grotere uitdaging. Ik wil zeker niet te hard klagen."

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.