Kathleen Aerts neemt haar voorzorgen: “Om te vermijden dat mijn zieke mama het coronavirus krijgt”
PMN
Kathleen Aerts neemt haar voorzorgen: “Om te vermijden dat mijn zieke mama het coronavirus krijgt”
Foto: Photonews

Kathleen Aerts verhuisde enkele jaren geleden met haar gezin naar Zuid-Afrika. Ook haar moeder verhuisde mee, die heeft jong dementie.

Kathleen Aerts haar moeder kan in Zuid-Afrika rekenen op de beste zorgen. Al is het coronavirus daar ook doorgebroken. Het maakt dat Kathleen extra voorzichtig is geworden.

“Er is hier ook een heel strikte lockdown en ik mag mijn kot niet uit”, vertelt Kathleen in het programma ‘Blijf in uw kot’. “Die lockdown is strenger dan bij jullie. We mogen bijvoorbeeld niet meer gaan sporten of met de hond wandelen.”

Moeder
Het dodental ligt er wel een heel stuk lager dan bij ons. “Er zijn hier dertien mensen overleden aan het coronavirus. Op één of andere manier is het hier voorlopig wel onder controle. Zuid-Afrika heeft al begin februari strikte maatregelen genomen.”

Kathleen moet ook zorgen voor haar moeder die jong dementie heeft. “Ons mama woont bij mij in. We zijn al langer dan een maand heel voorzichtig. Ze behoort tot die risicogroep.” Kathleen heeft ook maatregelen genomen. “We hebben normaal gezien drie verzorgsters die elkaar afwisselen en nu hebben we twee meisjes die voortdurend bij ons inwonen. Dat is wel heel fijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.