Temperaturen nemen forse duik, maar vanaf dan wordt het weer warm

Vannacht krijgen we helder weer. De minima schommelen in Vlaanderen rond 10 graden. Vanaf het paasweekend verandert het weer. Maandag en dinsdag wordt het niet warmer dan 11 of 12 graden.

"Zaterdag krijgen we opnieuw heel veel zon, vooral in Vlaanderen. We gaan opnieuw richting 23 graden, in de Kempen misschien 24 graden. Net als vandaag zullen in het zuiden in de loop van de namiddag een paar stapelwolken opduiken. Vanaf zondag verandert het weer. We beginnen dan nog met heel veel zonneschijn, maar na de middag komen er wolken vanuit het westen. ’s Namiddags en ’s avonds vergroot de kans op een lokale bui. Daar kan zelfs een onweer bijzitten. De temperaturen klimmen nog hoog: we gaan naar 22 tot lokaal 24 graden", voorspelt Frank Deboosere op Radio 2.

"Daarna ruimt de wind naar het noorden, en dat gaat een heel verschil geven. Maandag trekt een zwakke regenzone van noord naar zuid, maar veel neerslag zit daar niet in. Er komen maandag wel een aantal opklaringen vanuit Nederland, maar door de koude, polaire lucht krijgen we maandag nog maxima van 11 of 12 graden. Door de noorderwind zal het nog veel kouder aanvoelen."

"Dinsdag komen er al meer opklaringen vanuit het zuiden, bij een nog altijd heel zuinige 11 of 12 graden. Daarna gaat de wind meer ruimen naar het oosten, en later naar het zuiden. Dus woensdag krijgen we veel zon en 16 graden. Donderdag en vrijdag krijgen we terug maxima van meer dan 20 graden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.