Zangeres Lissa Lewis heeft haar eigen grootmoeder gereanimeerd: “Zonder mij was ze er niet meer geweest”

bron: Showbizzsite/HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zangeres Lissa Lewis (26) heeft bange momenten beleefd. Ze heeft het leven van haar grootmoeder gered. Dat schrijft de Showbizzsite.

Toen Lissa Lewis het voorbije weekend via het raam naar haar grootmoeder zwaaide, zag ze hoe de 85-jarige dame ineenzakte. Ze belde 112, waarna ze onder telefonische begeleiding haar eigen ‘moeke’ begon te reanimeren. “Zonder mij was ze er niet meer geweest, zeiden de ambulanciers”, vertelt Lissa in Het Laatste Nieuws.

Zo'n 7 minuten later arriveerden de hulpdiensten, die het dan van de zangeres overnamen. Lissa's grootmoeder had een vijftal shocks nodig van de defibrillator voor ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Na afloop was het uiteraard bang afwachten op een telefoontje vanuit het ziekenhuis. De dame bleek corona te hebben. Het virus had naar verluidt haar longen aangetast en zich al vastgezet op de hartspier van de vrouw.

De grootmoeder van Lissa kon al vrij snel van de beademing. Haar toestand is verbeterd, maar de kranige dame is nog niet buiten levensgevaar. Ondertussen zit Lissa Lewis zelf in quarantaine. Gelukkig heeft ze nog geen symptomen, maar die prijs zou ze wel willen betalen omdat haar moeke er nog is, zei de zangeres aan Het Laatste nieuws.