Gene Thomas zwaar aangedaan door commentaren in ‘Liefde voor Muziek’: “Dat kwam heel hard binnen”
Gene Thomas zwaar aangedaan door commentaren in ‘Liefde voor Muziek’: “Dat kwam heel hard binnen”
Foto: Photonews

Intussen heeft Gene Thomas dankzij Liefde voor Muziek al twee hits te pakken: Regi scoort met zijn ‘Kom wat dichterbij’ en hijzelf met ‘Mij en m’n gitaar’, de Nederlandstalige cover van de Eurosong-hit van Tom Dice. Iets waar Gene in deze coronatijden zonder optredens, bijzonder dankbaar voor is.

“Het effect is enorm. Vroeger dacht ik: ‘Allemaal tranen in de ogen krijgen, is dat niet een beetje overdreven?’ Maar als je daar zit, is het écht een emotionele rollercoaster”, reageert Gene Thomas in Dag Allemaal. “Je leven komt voorbij op een paar uur tijd. Ik ben al bezig van 1995, ook mijn oeuvre met mijn band X-Session kwam aan bod.”

De keuze van Sean Dhondt heeft Gene het meest verrast. “Hij maakte van “All Day All Night’ van X-Session een soort James Bond-nummer. Die gast schildert met muziek! En wat Regi met ‘Kom wat dichterbij’ gedaan heeft, kwam heel hard binnen. Ik was omvergeblazen. Ik had verwacht dat hij een dancenummertje van X-Session ging doen.”

Maar Regi maakte een heel onverwachte keuze. “Hij zei: ‘Ik heb zitten luisteren naar al je albums, en ‘Kom wat dichterbij’… Wat een wereldschijf is dat, maar!’ Ik schrok daarvan, want toen ik het destijds als single uitbracht, kwam het heel moeilijk van de grond.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.