Birgit Van Mol nog steeds niet genezen van coronavirus: “Tot enkele dagen geleden was zelfs spreken te veel”
PMN
Birgit Van Mol nog steeds niet genezen van coronavirus: “Tot enkele dagen geleden was zelfs spreken te veel”
Foto: Photonews

Het is weer een tijdje geleden dat we Birgit Van Mol nog eens op het scherm zagen. Het nieuwsanker van VTM zit al drie weken uit te zieken door het coronavirus.

Birgit Van Mol ondervindt dat het coronavirus een hardnekkig beestje is. “Je kan het vergelijken met Doornroosje”, legt Birgit uit in Het Laatste Nieuws. "Ik leg mijn hoofd neer en kan wel honderd jaar slapen. Ik heb me nooit zo uitgeput gevoeld, had spierpijn, een heel zwaar hoofd, keelpijn, last van de neus, een droge hoest, pijn aan de longen - allemaal typische symptomen.”

“Nog steeds trouwens, terwijl we in week drie zijn. Vier dagen geleden nog was zelfs spreken te veel. Vandaag voel ik wel dat het meer en meer de goede kant op gaat. Gelukkig."

Naast voor zichzelf, moet Birgit ook voor haar man René zorgen. “Hij leeft op één long en een half hart”, legt ze uit. Haar man heeft een systeemziekte, waarbij zijn afweer zich tegen het eigen lichaam keert en organen aanvalt. "Gelukkig is hij er nog, en hoe. Maar die ziekte, die springt alle kanten op: de ene dag is hij oké, de andere kritiek en hij is sowieso geen dag zonder pijn. Het is - zeker nu, in tijden van corona - een kwestie van levensbelang om hem infectievrij te houden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.