Viroloog Marc Van Ranst vreest voor na de crisis: “Ik zal de bonen vreten, zeker weten”
PMN
Viroloog Marc Van Ranst vreest voor na de crisis: “Ik zal de bonen vreten, zeker weten”
Foto: Photonews

Marc Van Ranst zit haast elke dag in het nieuws. Dat zal zeker nog zo blijven tot na de crisis.

Het zijn drukke maanden voor Marc Van Ranst. Slapen doet hij nauwelijks. “Maar ik slaap wel goed”, reageert Van Ranst in Het Nieuwsblad. “Ik kan mij nooit herinneren dat mijn hoofd mijn kussen raakt. Een uur of vier slaap ik, niet veel minder dan anders. Is dat ­gezond? Waarschijnlijk niet. Maar er is zoveel te doen, hé.”

Marc Van Ranst verschijnt dagelijks op tv. “Ik ken ondertussen blind mijn weg bij VTM. Ik kom toe om vier voor zeven, ga de studio binnen, zeg Dag Dany, en we zijn vertrokken. Ik word zelfs niet meer geschminkt. Och, die coronawallen. Die móét je tonen. Iedereen werkt hard, dan moet je niet doen alsof dat niet zo is.”

Bonen vreten
Heel het land luistert naar Marc Van Ranst. “Maar ik draai lang genoeg mee om te weten: wanneer je geprezen wordt, worden tegelijk de messen al geslepen. Er is nul procent kans dat men op het einde van de rit zal zeggen: Goed gedaan, Van Ranst”, luidt het.

“Ik doe mijn werk op basis van een morzel informatie. Binnen een paar weken zal men alle informatie hebben, en dan komen de analyses. Ofwel zal alles nogal meevallen, en dan heb ik schan­dalig overdreven en nodeloos paniek gezaaid. Ofwel wordt het een enorme ramp, en heb ik veel te weinig gedaan.”

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.