Marc Van Ranst: “Er gebeuren momenteel vreselijke dingen maar ik heb ook wel iets positiefs geleerd uit deze crisis”
PMN
Marc Van Ranst: “Er gebeuren momenteel vreselijke dingen maar ik heb ook wel iets positiefs geleerd uit deze crisis”
Foto: Photonews

Meer dan ooit kijkt het land naar viroloog Marc Van Ranst. Hij is, samen met Steven Van Gucht, onze hoop in bange dagen.

Ook Marc Van Ranst heeft het niet altijd makkelijk met de opgelegd maatregelen. “Nogal, ja. Ambetante tijden, hé. We hebben allemaal een bubbel rond ons, en als je daarin komt, voelt dat vreemd. Maar nu zijn onze bubbels enorme hoelahoepen geworden, en dat is extra raar”, merkt hij op in Het Nieuwsblad. 

“Wel opmerkelijk hoe snel we nieuwe gewoontes aannemen. We geven elkaar al eeuwen een hand, en in een paar weken hebben we dat afgeleerd. Als dit nog een paar maanden blijft duren, geven we elkaar misschien wel nooit meer een hand. Is dat een goed idee? Ach, ik ben nogal een nuchtere mens. Ik weet dat als je je handen wast, je van veel dingen weer af bent.”

Van Ranst is ook iets opgevallen in heel deze crisis. “In tijden van crisis gebeuren er verschrikkelijke dingen”, gaat hij verder in Humo. “Maar ik zie nu ook heel warmte en solidariteit. Wat ik ga doen na de crisis? Eerst een voorraad truien kopen, en daarna slapen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.