Bo Van Spilbeeck krijgt harde commentaar: “Ga naar een psychiater zeiden ze en nu zitten die in het parlement”
PMN
Bo Van Spilbeeck krijgt harde commentaar: “Ga naar een psychiater zeiden ze en nu zitten die in het parlement”
Foto: Photonews

Bo Van Spilbeeck heeft al harde commentaren gekregen. Zelfs bekende politici spaarde haar niet tijdens haar transitie

“Ik heb al veel interviews gegeven sinds mijn transitie. Ik besef wel dat ik heel wat heb doen bewegen. Ik krijg nog dagelijks berichtjes van anderen”, vertelt Bo Van Spilbeeck bij Qmusic.

“Ik besef dat die rol nog niet is uitgespeeld. Maar het zou fijn zijn om het op een bepaald moment achter mij te laten. Als je een transvrouw - of man bent van 22 jaar en je begint pas te werken, en niemand kent je in je andere gedaante, dan wil je ook niet dat ze het weten. Bij mij is dat anders. Tegenwoordig begint men daar al op 10 à 11 jaar aan. Dat is een heel andere kwestie.”

Aanvaarden
“Ik ken er die nu rond de 20 zijn en van wie de ouders zeggen dat ze het zagen vanaf die persoon 4 jaar was. Dat mensen genderneutraal zijn, daar kan ik ook niet meer volgen. Mijn kinderen hebben mij ook aanvaard zoals ik ben. Ze zeggen zelf dat ze een heel open, transparante opvoeding hebben gekregen met respect voor anders zijn.”

“Opvoeding is belangrijk en als je opgevoed bent met het idee dat een vrouw aan de haard moet blijven en dat een gezin altijd moet bestaan uit man en vrouw, dan kan je dat niet veranderen. Er zijn er die na mijn transitie zeiden dat ik naar de psychiater moest en die mensen zitten nu in het parlement. Ik weet dat er mensen zijn die mij niet aanvaarden. De rol van VTM is belangrijk geweest. Het feit dat ze daar gezegd hebben van we aanvaarden Bo zoals ze is, dat heeft de maatschappij wel aan het denken gezet.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.